Nyheter & tips

Tips för slitet hÄr pÄ vintern - Ecoestic Sweden

Nyheter & tips

Tips för slitet hÄr pÄ vintern

av Ecoestic Sweden Feb 20, 2024
Vinterns kyla och torra luft kan vara hÄrd mot hÄret, och det Àr viktigt att ta extra hand om det för att undvika slitage och skador. HÀr Àr nÄgra anvÀndbara tips för att vÄrda slitet hÄr under vintermÄnaderna:
Varför Àr det viktigt att anvÀnda balsam för ditt hÄr? - Ecoestic Sweden

Nyheter & tips

Varför Àr det viktigt att anvÀnda balsam för ditt hÄr?

av Ecoestic Sweden Aug 18, 2023
Att anvĂ€nda balsam som en del av din hĂ„rvĂ„rdsrutin har en mĂ€ngd fördelar som bidrar till att hĂ„lla ditt hĂ„r hĂ€lsosamt, vackert och vĂ€lmĂ„ende. HĂ€r Ă€r nĂ„gra skĂ€l till varför det Ă€r viktigt att inkludera balsam i din dagliga hĂ„rvĂ„rd: 1. Återfuktar och mjukgör: Balsam Ă€r speciellt utformat för att Ă„terfukta och mjukgöra ditt hĂ„r. Efter att du har tvĂ€ttat hĂ„ret med schampo kan det kĂ€nnas uttorkat och sprött pĂ„ grund av schampots rengörande egenskaper. Balsam hjĂ€lper till att Ă„terstĂ€lla fuktbalansen och göra hĂ„ret mjukt och smidigt igen. 2. FörbĂ€ttrar hanterbarhet: Genom att slĂ€ta ut hĂ„rstrĂ„na och minska trassel gör balsam det lĂ€ttare att reda ut hĂ„ret. Detta minskar risken för att hĂ„ret bryts eller skadas nĂ€r du kammar eller borstar det. 3. Skyddar mot yttre pĂ„verkan: Balsam skapar en skyddande hinna runt hĂ„rstrĂ„na, vilket hjĂ€lper till att skydda hĂ„ret frĂ„n yttre pĂ„frestningar som vĂ€der, föroreningar och stylingprodukter. Detta bidrar till att bevara hĂ„rets naturliga glans och styrka. 4. FörbĂ€ttrar elasticitet och styrka: Genom att penetrera hĂ„rstrĂ„na hjĂ€lper balsam till att förbĂ€ttra deras elasticitet och styrka. Detta kan minska risken för att hĂ„ret bryts eller spricker, vilket kan vara sĂ€rskilt viktigt om du anvĂ€nder vĂ€rmeverktyg eller fĂ€rgbehandlar ditt hĂ„r regelbundet. 5. Bevarar fĂ€rg och glans: Om du har fĂ€rgat eller behandlat hĂ„r hjĂ€lper balsam till att bevara fĂ€rgens intensitet och glans. Det kan ocksĂ„ skydda mot uttunning av fĂ€rgen genom att försegla hĂ„rstrĂ„na och förhindra att fĂ€rgen tvĂ€ttas ut. 6. Minskar frissighet: Balsam minskar frissighet och flygigt hĂ„r genom att slĂ€ta ner hĂ„rstrĂ„na och hĂ„lla dem i schack. Detta ger en jĂ€mn och polerad look till ditt hĂ„r. 7. FrĂ€mjar hĂ„rets hĂ€lsa: Genom att ge hĂ„ret den nĂ€ring det behöver och skydda det mot skador frĂ€mjar balsam hĂ„rets övergripande hĂ€lsa. Ett vĂ€lmĂ„ende hĂ„r ser inte bara vackrare ut, det Ă€r ocksĂ„ starkare och mindre benĂ€get att brytas. Sammanfattningsvis Ă€r balsam en oumbĂ€rlig komponent i din hĂ„rvĂ„rdsrutin som ger en mĂ€ngd fördelar för hĂ„rets hĂ€lsa och skönhet. Genom att inkludera balsam i din rutin kan du uppleva ett starkare, mer hanterbart och strĂ„lande hĂ„r.
Hur ofta bör man tvÀtta hÄret? - Ecoestic Sweden

Nyheter & tips

Hur ofta bör man tvÀtta hÄret?

av Ecoestic Sweden Nov 04, 2022
HĂ„ret behöver inte tvĂ€ttas varje dag, det sliter pĂ„ hĂ„ret och speciellt pĂ„ sommaren nĂ€r vi Ă€r mycket ute i solen och badar. DĂ€remot Ă€r det vĂ€ldigt individuellt och beror mycket pĂ„ din livsstil och hĂ„rtyp. Generellt sett rekommenderas att man tvĂ€ttar hĂ„ret 2-3 gĂ„nger i veckan.   Personer med tunt hĂ„r rekommenderas att tvĂ€tta hĂ„ret ungefĂ€r varannan dag. Har du dĂ€remot tjockt, voluminöst och lockigt hĂ„r bör du tvĂ€tta mellan varannan och var fjĂ€rde dag.  Vattnet torkar ut hĂ„ret, och hĂ„ret Ă€r som skörast nĂ€r det Ă€r i blött tillstĂ„nd. NĂ€r du tvĂ€ttar hĂ„ret och rensar hĂ„rbotten ifrĂ„n det naturliga fettet, sĂ„ producerar talgkörtlarna Ă€nnu mer talg. Om du tvĂ€ttar hĂ„ret för ofta sĂ„ hamnar du snabbt i en ond cirkel dĂ€r du ökar produktionen av talg. AnvĂ€nder du ett sulfatfritt schampo sĂ„ behöver du inte oroa dig för att torka ut hĂ„r och hĂ„rbotten pĂ„ det sĂ€tt som sulfater annars tenderar att göra. Frisörer rekommenderar att alltid anvĂ€nd balsam efter schamponering. Balsameringen stĂ€nger igen fjĂ€llskikten efter att schampot öppnat dessa, och hjĂ€lper Ă€ven till med att skydda hĂ„ret.Â