Hur ofta bör man tvätta håret?

Hur ofta bör man tvätta håret? - Ecoestic Sweden

Håret behöver inte tvättas varje dag, det sliter på håret och speciellt på sommaren när vi är mycket ute i solen och badar. Däremot är det väldigt individuellt och beror mycket på din livsstil och hårtyp. Generellt sett rekommenderas att man tvättar håret 2-3 gånger i veckan.  

Personer med tunt hår rekommenderas att tvätta håret ungefär varannan dag. Har du däremot tjockt, voluminöst och lockigt hår bör du tvätta mellan varannan och var fjärde dag. 

Vattnet torkar ut håret, och håret är som skörast när det är i blött tillstånd. När du tvättar håret och rensar hårbotten ifrån det naturliga fettet, så producerar talgkörtlarna ännu mer talg. Om du tvättar håret för ofta så hamnar du snabbt i en ond cirkel där du ökar produktionen av talg.

Använder du ett sulfatfritt schampo så behöver du inte oroa dig för att torka ut hår och hårbotten på det sätt som sulfater annars tenderar att göra.

Frisörer rekommenderar att alltid använd balsam efter schamponering. Balsameringen stänger igen fjällskikten efter att schampot öppnat dessa, och hjälper även till med att skydda håret. 

Liknande produkter

Kommendera