Torr och irriterad hårbotten?

Torr och irriterad hårbotten? - Ecoestic Sweden
Torr och irriterad hårbotten?
Här är några tips för att ta hand om det:

Använd ett milt schampo.
Välj ett schampo som är fritt från hårda kemikalier. Ett milt och fuktgivande schampo som Ecoestics schampo bidrar till att lindra torrhet och rengör varsamt torrt eller skadat hår. Återfuktar håret och hårbotten.

Undvik varmt vatten:
Tvätta håret med ljummet vatten istället för mycket varmt vatten, eftersom varmt vatten kan torka ut hårbotten ytterligare.

Använd balsam regelbundet:
Använd ett fuktgivande balsam så som Ecoestics Balsam, för att återfukta håret och hårbotten. Applicera det främst på hårtopparna och undvik rötterna om du har en fet hårbotten.

Massera hårbotten:
Massera försiktigt hårbotten när du tvättar håret för att öka blodcirkulationen. Det kan bidra till att stimulera hårbottens naturliga oljeproduktion.

Undvik överdriven användning av värmeverktyg:
Om möjligt, undvik frekvent användning av hårtorkar, plattänger och andra värmeverktyg som kan torka ut håret och hårbotten.

Håll koll på din kost:
En balanserad kost med tillräckligt med vatten och näringsämnen kan påverka hårbottenhälsan. Omega-3-fettsyror, som finns i fisk och nötter, kan vara särskilt bra för hårbotten.

Återfukta med gel för torr & kliande hårbotten. En hårbottengel kan återfukta och  lindra torrhet och klåda i hårbotten. Även om hårbotten känns extremt torr kan det kännas skönt med en svalkande och återfuktande gel. Det finns även olja och serum som kan användas för att behandla torr hårbotten.

Skydda håret från sol och vind:
Använd hatt för att undvika att håret och hårbotten utsätts för direkt solljus.
Eller en varm mössa för att skydda mot kyla och vind.

Om problemet kvarstår eller försämras rekommenderas det att konsultera en professionell frisör eller hudläkare för personlig rådgivning.

Liknande produkter

Kommentera