Torr och irriterad hÄrbotten? - Ecoestic Sweden

Torr och irriterad hÄrbotten?

av Ecoestic Sweden Nov 30, 2023
Torr och irriterad hÄrbotten?
HÀr Àr nÄgra tips för att ta hand om det:

AnvÀnd ett milt schampo.
VĂ€lj ett schampo som Ă€r fritt frĂ„n hĂ„rda kemikalier. Ett milt och fuktgivande schampo som Ecoestics schampo bidrar till att lindra torrhet och rengör varsamt torrt eller skadat hĂ„r. Återfuktar hĂ„ret och hĂ„rbotten.

Undvik varmt vatten:
TvÀtta hÄret med ljummet vatten istÀllet för mycket varmt vatten, eftersom varmt vatten kan torka ut hÄrbotten ytterligare.

AnvÀnd balsam regelbundet:
AnvÀnd ett fuktgivande balsam sÄ som Ecoestics Balsam, för att Äterfukta hÄret och hÄrbotten. Applicera det frÀmst pÄ hÄrtopparna och undvik rötterna om du har en fet hÄrbotten.

Massera hÄrbotten:
Massera försiktigt hÄrbotten nÀr du tvÀttar hÄret för att öka blodcirkulationen. Det kan bidra till att stimulera hÄrbottens naturliga oljeproduktion.

Undvik överdriven anvÀndning av vÀrmeverktyg:
Om möjligt, undvik frekvent anvÀndning av hÄrtorkar, plattÀnger och andra vÀrmeverktyg som kan torka ut hÄret och hÄrbotten.

HÄll koll pÄ din kost:
En balanserad kost med tillrÀckligt med vatten och nÀringsÀmnen kan pÄverka hÄrbottenhÀlsan. Omega-3-fettsyror, som finns i fisk och nötter, kan vara sÀrskilt bra för hÄrbotten.

Återfukta med gel för torr & kliande hĂ„rbotten. En hĂ„rbottengel kan Ă„terfukta och  lindra torrhet och klĂ„da i hĂ„rbotten. Även om hĂ„rbotten kĂ€nns extremt torr kan det kĂ€nnas skönt med en svalkande och Ă„terfuktande gel. Det finns Ă€ven olja och serum som kan anvĂ€ndas för att behandla torr hĂ„rbotten.

Skydda hÄret frÄn sol och vind:
AnvÀnd hatt för att undvika att hÄret och hÄrbotten utsÀtts för direkt solljus.
Eller en varm mössa för att skydda mot kyla och vind.

Om problemet kvarstÄr eller försÀmras rekommenderas det att konsultera en professionell frisör eller hudlÀkare för personlig rÄdgivning.

LĂ€mna kommentar