Tips pÄ hur du tar hand om huden nu pÄ vÄren. - Ecoestic Sweden

Tips pÄ hur du tar hand om huden nu pÄ vÄren.

av Ecoestic Sweden Mar 20, 2024

VÄrdagjÀmning idag och nu Àr officiellt vÄren hÀr.

DÄ passar det perfekt att snart börja ta farvÀl av vintern och förbereda huden för vÄr och sommar.

Nedan fÄr du 6 olika tips pÄ hur du kan förbereda huden inför vÄren:

  • Återfukta:

Efter vinterns kalla och torra luft behöver din hud extra fukt. AnvÀnd en fuktgivande ansiktskrÀm och kroppslotion för att ÄterstÀlla fuktbalansen.

  • SolkrĂ€m:

Trots att det inte Àr lika soligt som pÄ sommaren, Àr det fortfarande viktigt att skydda din hud mot UV-strÄlar. AnvÀnd en solkrÀm med minst SPF 30 varje dag.

  • Exfoliera:

Ta bort döda hudceller genom att anvÀnda en mild exfolierande produkt nÄgra gÄnger i veckan. Detta hjÀlper till att frÀmja cellförnyelsen och ge din hud en frÀschare och jÀmnare ton.

  • Rengöring:

Byt till en mildare rengöringsprodukt som inte torkar ut huden. Undvik starka tvÄlar som kan orsaka överdriven uttorkning.

  • Skydda hĂ€nder och lĂ€ppar:

Dessa omrÄden Àr extra utsatta för torrhet. AnvÀnd en fuktgivande handkrÀm och lÀppbalsam regelbundet för att hÄlla dem mjuka och Äterfuktade.

  • Drick vatten:

HÄll dig hydrerad genom att dricka tillrÀckligt med vatten varje dag. Detta hjÀlper till att hÄlla din hud frisk och strÄlande.

Genom att följa dessa enkla tips kan du hjÀlpa din hud att övergÄ smidigt frÄn vinter till vÄr och behÄlla dess hÀlsa och lyster.

 

LĂ€mna kommentar